Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"Az összeolvadás a napi működést nem érintő cégjog-technikai kérdés, amellyel a tulajdonosi struktúra egyszerűsítése történt meg. A Fornetti Kft., ahol a valódi tevékenység folyik, továbbra is élő jogi személy, prosperáló vállalat" - közölte a társaság a Napi.hu-val.

A világ harmadik legnagyobb fagyasztottpékáru-forgalmazójának számító, svájci-ír cégcsoport 2015 nyarán vásárolta fel a kecskeméti központú Fornetti vagyonkezelő cégét - olvasható a hetilapban. A társaság alapítója Palásti József, aki a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2017-es listáján a 40. helyen állt mintegy 20,4 milliárd forintos becsült vagyonnal.

A multinacionális tulajdonos a régió országaiban is bevezeti a Fornetti-termékeket. A korábbi romániai és bulgáriai terjeszkedés után Görögországban, Lengyelországban és Ausztriában is megjelentek - írja a HVG. Az Aryzta Hungary tavalyi adózás előtti eredménye 3 milliárd forint volt, míg a Fornetti pékárugyártó cégének 2015-ös árbevétele 23,6 milliárd forint.

Kiemelt figyelmet kap Lengyelország, ahol 2018 augusztusáig 50 franchise boltot, s nagyjából további 50 InStoreBakery üzletet kívánnak nyitni. Az utóbbi úgynevezett pékség a boltban koncepció - mondta korábban a Napi.hu-nak Bánhidi Attila kereskedelmi és marketing igazgató, az Aryzta-csoport közép- és kelet-európai kereskedelmi igazgatója.

Az 1997-ben alapított Fornetti Kelet-Európa egyik legnagyobb fagyasztott pékáru gyártó és forgalmazó vállalata, amely közvetlenül több mint 970 főt foglalkoztat Magyarországon (Kecskeméten és Kiskunfélegyházán), külföldön pedig közel 500 alkalmazottja van (Romániában Temesváron, míg Bulgáriában Ihtimanban).