BUX
39962

Bevásároltak dinnyéből

Hőnyi Gyula, 2011. augusztus 29. hétfő, 14:02

A Tesco a magyar dinnyeszezon közepéig 7000 tonna magyar dinnyét vásárolt, e mennyiség jelentősen növekszik a szezon végére. Az áruházlánc nemcsak hazai üzletei számára vásárol magyar termelőktől, hanem közép-európai piacaira is jelentős mennyiségben szállít a termékből.  A Magyar Dinnyeszövetséggel kialakított együttműködés keretében húsz nagyáruházában tartottak kóstolót.

Az idei nyár nem kedvezett eddig a görögdinnye értékesítésének, hiszen ezt a gyümölcsöt a kánikulában fogyasztják szívesen a vásárlók.

A cseh, szlovák és lengyel Tesco-áruházak vásárlói számára eddig több mint 2700 tonna dinnyét vásárolt az áruházlánc. "Az az összefogás, amelyet idén tapasztaltunk a dinnyetermelők, kormányzati szervek és néhány jelentős kiskereskedelmi lánc részéről, példaértékű lehet a mezőgazdaság más ágazatai számára is.  Az együttműködés kulcsfontosságú a hazai termelők értékesítési gondjainak enyhítéséhez és a termények reális árszintjének biztosításához. A dinnye esetében nagyon jól működött ez a modell, reméljük, hogy a jövőben más ágazatokban is hasonló megoldás születhet" − mondta Feldman Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára.