A keddi Napi Gazdaság cikke

A svéd központú társaság értesüléseink szerint a Skype távközlési cégnek végzett call center munkát, és ez szűnik most meg. Bereczki Zsombor, a Transcom budapesti irodájának vezetője kérdésünkre megerősítette az elbocsátások tényét, de nem kívánta megnevezni a megbízó céget. Annyit azonban elárult, hogy hároméves szerződésük az év végén lejár, amit a megbízó nem újított meg. (A Skype kommunikációs munkatársait több ízben kerestük, de írásban feltett kérdéseinkre sem válaszoltak.)

A kétszáz fő- és mellékállású munkatárs a budapesti cég jelenlegi alkalmazottainak közel harmada. Egy részüknek már most tudnak új feladatot adni, a többiek viszont könnyen találnak munkát a Magyarországon dinamikusan növekvő szolgáltató központ iparágban - véli Bereczki. Az irodavezető szerint ebben az iparágban amúgy is jelentős a fluktuáció, ami éves szinten meghaladja a 20 százalékot.

A Transcom - amely 2004 óta működtet budapesti irodát - öt nagy, a Fortune 500-as listán szereplő multinacionális vállalatnak végez ügyfélszolgálati munkát. A svédországi központú cég 29 országban működtet szolgáltató központokat, munkatársainak száma 29 ezer fő, éves árbevétele pedig egymilliárd euró volt tavaly. A budapesti központ az elmúlt évi 10 millió euróról idén 12 millió euróra növeli forgalmát.