Tizenkét év után 2014. június 30-án lekapcsolják a magyar közösségi oldalt - közölte az Origo Zrt. A közösségi oldalt még 2006 áprilisában vásárolta meg a Magyar Telekomhoz tartozó T-Online Magyarország közel egymilliárd forintért. Az iWiW-et jegyző, szintén a Telekomhoz tartozó Origo Zrt. négy évig kitartott terméke mellett, ám az oldal fenntartásának már nem látja további értelmét.

Sok más ország tapasztalatait látván azt gondolom, szép az az öt év, amíg a két közösségi site meg tudott lenni egymás mellett, ám a folytatást a fentiek tükrében már nem láttuk ésszerűnek, így a 2014 májusában lejáró üzemeltetési szerződésünket már nem hosszabbítjuk meg - mondta Vaszily Miklós, az Origo Zrt. vezérigazgatója.

A világon az elsők között létrehozott közösségi honlap 2005 és 2010 között Magyarország leglátogatottabb portálja volt, a csúcsidőszakban naponta 1,5 millióan keresték fel, 4,7 millió adatlap és fél milliárdnyi kapcsolat jött létre.

A felhasználók a nosztalgiázás után egy kattintással, digitális időkapszula igénylésével menthetik le személyes dolgaikat.

Az iWiW-et a Facebook előretörése intézte el, a két site látogatottsági görbéje 2010 végén ért össze.

A felhasználók 2014. június 30-ig nosztalgiázhatnak az iWiW-en, egy kattintással igényelhetnek egy digitális időkapszulát adatlapjuk, kapcsolataik, fényképeik, levelezésük mentésére, és utoljára játszhatnak még egyet: az iWiW készpénzzel és vásárlási utalványokkal díjazza a hűséget. Egy korszak lezárul, a Gépház nem küld több üzenetet, az Origo Zrt. a fenti határidő lejártával minden adatlapot megsemmisít.