Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Tállai András az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága előtt ismertette a kivételes eljárásban tárgyalt előterjesztést hétfő este. A javaslat összevont vitáját és a zárószavazást kedden tartja a Ház.

Elmondta: változna a hazai online szerencsejáték-szervezésnek a játékosok személyi azonosítását érintő szabálya is. Lehetőség lesz a személyi okmányok másolatával is igazolni magát a játékosnak egy arra engedélyezett informatikai rendszeren keresztül, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala rendszerén keresztül pedig az útlevél és a jogosítvány is alkalmas lesz az azonosításra.

A pénzügyekért felelős miniszternek a jövőben negyedévente be kell számolnia a kormánynak a tevékenységgel kapcsolatban, és emelkednek a tiltott szerencsejáték-szervezés bírságai is.

Miért kell a szigor?

Ellenzéki képviselők, Szilágyi György (Jobbik) és Burány Sándor (MSZP) is az előterjesztés gyors tárgyalásának és elfogadásának indokára kérdeztek rá, amelyre Tállai András úgy felelt: az engedély nélküli játékszervezők már olyan versenyelőnyre tettek szert, hogy minden nap számít. Hozzátette: a tevékenységből az állam 10-20 milliárd forintos adóbevételt remél.

Arra a kérdésre, hogy az anonimitást biztosító PayPal online fizetési megoldásokat hogyan fogják blokkolni, az államtitkár elismerte, hogy erre valóban nem találtak még megoldást sehol a világon. Szilágyi György azon reagálására, miszerint így értelmetlen az előterjesztés, Tállai András úgy felelt: a játékosok 99 százaléka nem ilyen számlán játszik, mert semmi nem ösztönzi őket erre.

Szilágyi György azon véleményének adott hangot, hogy a gyors szigorításra azért van szükség, mert a kaszinókoncesszióval rendelkező Andy Vajnának elkészült az online oldala.