Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ellenzéki politikus kérdésére a legfőbb ügyész azt válaszolta, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség június 2-án elévülés miatt 33 esetben valóban megszüntette a nyomozást - írta a portál.

A rendelkezésre álló adatok alapján Dobrai Sándorné a 33 sértett sérelmére összesen 211,2 millió forint kárt okozott. A gyanúsított által teljesített kifizetésekre figyelemmel 21 esetben teljes egészében, míg 8 esetben részben megtérült az okozott kár, 4 sértett vonatkozásában az okozott kár nem térült meg. Az ügyben eddig 5 határozattal szemben került sor panasz előterjesztésére.

Üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős kárt okozó csalás és más bűncselekmények miatt emeltek vádat. Az ügynek összesen 768 sértettje van, ők a cég karcagi és budapesti irodáiban fektették be pénzüket. A társaság látszólag egy utazási irodát üzemeltetett, de valójában tiltott betétgyűjtést folytatott.

A Marcsika-ügyet alaposan körbejárja a 25 év, 25 nagy átverés című könyv. A közelmúltban megjelent, az elmúlt negyedszázad nagy visszaéléseit sorjázó kötet külön fejezetet szentelt a történetnek Marcsika hálója címmel.