Az országos adatok szerint egy év alatt semmit, vagy szinte alig változott a magyar kkv cégvezetők véleménye a gazdaság és saját cégük helyzetéről, ám a fővárosi statisztika már mást mutat. A Policy Agenda felmérése szerint Budapesten az OTP KKV Konjunktúra Index értéke 45 százalék (az országos 42,2 százalék), ami bár minimális javulás az egy évvel ezelőtti 43,5 százalékhoz képest, még így is visszaesést vár a cégvezetők többsége.

Jelentősen javult viszont a magyar gazdaság megítélése: amíg egy éve még a fővárosi cégek 69 százaléka gondolta úgy, hogy romlik a cégük külső környezete, addig ez mostanra 57 százalékra apadt. Hasonló javulást mértek, amikor a vállalkozásra vonatkozó prognózist kérdezték, hiszen 2011-ben 63 százalék volt pesszimista, idén pedig már "csak" 48 százalék, azaz a többség már javulást vár az előttünk lévő időszaktól.

Alig változott viszont a cégek bővítési kedve (tavaly 67,5, idén 66 százalék), de amíg egy éve a vállalkozások 32 százaléka várta a likviditási helyzetének a romlását, addig 2012-ben már csak 25 százalék mondta ezt.