Kiemelték: az esemény lehetőséget nyújt a magyar légiáru és logisztikai iparágak legfontosabb szereplőinek, hogy nemzetközi partnereikkel hazai környezetben tárgyaljanak. A tavalyi rendezvénynek Abu Dzabi adott otthont, a konferencia szervezője az Air Cargo Media Ltd.

A közlemény idézi Patricia Coopert, az Air Cargo Media Ltd. eseményszervező részlegének vezetőjét, aki elmondta: az iparág legnagyobb éves fórumán minden eddiginél több kiemelt előadó vesz majd részt, különösen Ázsiából, Latin-Amerikából és Afrikából, mivel az iparággal szembenálló legnagyobb kihívásokról fognak tanácskozni.

A Budapest Airport idén egy látványos logisztikai létesítmény átadásával kezdte meg repülőtéri üzleti parkjának (BUD Airport Business Park) fejlesztését. A 10 millió eurós beruházás keretében októberben átadott, 17 ezer négyzetméteres központ a DHL két üzletágát, a DHL Global Forwarding és a DHL Freight irodáit és raktárait egyesíti a repülőtéren. Ez a Budapest Airport logisztikai összeköttetéseket és helyszíneket ajánló, a repülőtér déli részén elhelyezkedő üzleti parkjának első fázisa - olvasható a közleményben.