Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Andy Vajna filmügyi kormánybiztos cége, a Magyar Broadcasting Kft. hétfőn beadta a cégbíróságra bejegyzési kérelmét, miután nyilatkozata szerint kifizette és megvásárolta a TV2-t üzemeltető TV2 Média Csoport Kft.-t. A cégbíróság villámsebesen döntött és szerdán már el is fogadta a bejegyzést - írja a hvg.hu információira hivatkozva a 444.hu.

Vajnáék átvállalják a cég ProSiebenSat1 (a tévét hitelbe eladó német tulajdonos) felé fennálló hitelkötelezettségeit, azaz mostantól a Magyar Broadcasting Kft. a zálogjogosult cég.

A jogi helyzet ezzel együtt sem egyértelmű. Fonyó Károly - Simicska Lajos üzlettársa - cége, a Megapolis Zrt. ugyanis már októberben kezdeményezte tulajdonjoga bejegyzését TV2 Média Holding Kft. esetében - jegyzi meg a 444. Ez a holdingcég volt a tulajdonosa a TV2 Média Csoport Kft.-nek, mielőtt Yvonne Dederick és Simon Zsolt korábbi tulajdonosok megpróbálták kijátszani a Simicskáékkal kötött opciós szerződéseiket. A közelgő jogi vitának az lesz az egyik kulcskérdése, hogy Simonnak és Dedericknek volt-e joga így eladni az üzemeltető céget.