Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A saját helyzetén viccelődve kezdte meg a Csányi Alapítvány éves sajtótájékoztatóját Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

"Szeretném bemutatni Czibere Károly államtitkár urat, az Emberi Erőforrások Minisztériumától... - Jól mondtam? Nem változott a nevük? - ... aki a szociálpolitikáért és a társadalmi felzárkóztatásért felel. Azért is örülök, hogy itt van, mert várhatóan a jövő évtől a bankszektor is hozzájuk tartozik majd..."

Az alapítványról Csányi Sándor azt mondta: továbbra is céljuk a tehetséges, de hátrányos helyzetű gyerekek támogatása. Az alapító szerint láthatóan sikeres az a program, amely 10 éves kortól, azaz ötödik osztálytól, egészen az egyetemi diploma megszerzéséig anyagiakkal, és differenciált képzés biztosításával segíti a tehetséges gyerekeket.

Csányi Sándor elmondta: idén már 270 tanulót támogat az Alapítvány, létszámuk jövőre is nőni fog mintegy 40 fővel, és a további években is bővítések várhatóak.

"Nem változott a tervem, akkor se, ha banki perek lesznek, akkor se ha csökken a területalapú támogatás, tovább növeljük az alapítványhoz tartozó gyerekek számát, és az ezer főt szeretnék elérni."

Csányi Sándor elmondta: évenként egy gyermekre mintegy 1 millió forintot költenek átlagosan, annak korától, tanulmányaitól függően, és eddig mintegy 2 és fél milliárd forintot áldozott erre a saját vagyonából.

A Csányi Alapítvány 9 éve jött létre, összesen 2,9 milliárd forintos vagyona van. Az elmúlt években több vállalat és magánszemély csatlakozott támogatóként.