A Radiocafé 2003 óta működött, korábban EstFM néven. A rádió 2011-ben került bajba, a dolgozók hónapokig nem kaptak fizetést. Áprilisban több műsor megszűnt, májusra a Milliók reggelire című gazdasági műsoron kívül már csak híreket és zenét sugároztak. 2011. május 11-én egy 24 millió forintos tartozás miatt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság megvonta a rádió műsorszolgáltatási engedélyét, 17-én délután pedig az Antenna Hungária lekapcsolta a sugárzást, mert a tulajdonos nem fizette be a sugárzási díjat. A társaság ellen kétszer indult végrehajtás az elmúlt két évben, néhány napja pedig a bíróság elrendelte a felszámolását.

A Radiocafé Kft. 2010 áprilisáig az Est Média tulajdonában volt, ezt követően a KV Barát Vagyonkezelő Kft. birtokába került - írta a gazdasag.hu. Az ekkor alapított KV Barát 2011 februárig Stalmayer Róbert kezében volt, majd néhány hónapig az Est Média lett a tulajdonosa. A céget végül május 6-án adták el, 11 nappal a rádió műsorszolgáltatás beszüntetése előtt. A vevő a Great Security Vagyonvédelmi Kft. volt, amely az akkori sajtóhírek szerint a Zóna Taxit is üzemeltető, illetve a Citadellán található szórakozóhelyet is tulajdonló Veres István és üzletfelei érdekkörébe tartozik. Az Opten adati szerint a Great Security Kft. adószámát tavaly októberben törölték, decemberben pedig végrehajtás indult ellene.

A kft. csúcséve 2008 volt, akkor 519 millió forint árbevételt ért el, nyeresége 43 millió forintra rúgott. Egy évre rá árbevétele már csak 208 millió forintot tett ki, s veszteséget volt kénytelen elkönyvelni, 104 millió forintot. 2010-ben a forgalma 140 millió forintra apadt, s bár nyereséges évet zárt, csupán 24 millió forint adózás előtti eredményt ért el.

A Wikipédia szócikke szerint "mindenki számára fogyasztható, de nem általános" rádió kívánt lenni, szlogenje "radiocafé 98.6 - van barátod" volt. Budapesten a Széchenyi-hegyről sugárzott adó a főváros és annak 60 kilóméteres vonzáskörzetében volt hallgatható, naponta 13 ezer 15-49 év közötti hallgatója volt - írta a gazdasag.hu.