A nemzeti bizottság tájékoztatása szerint a finn államelnök által 2007-ban alapított Minőség-Innováció nemzetközi pályázatra 2015. szeptember 15-ig lehet jelentkezni. Pályázni nagyvállalati, kis- és középvállalati, mikrovállalati, közszféra és nonprofit szervezet, oktatási, egészségügyi és szociális szervezetek kategóriában lehet, illetve jelentkezni lehet még csak "papíron" létező, úgynevezett potenciális minőség-innovációval bármely kategóriában.

Molnár Pál, az Európai Minőségügyi Szervezet Magyar Nemzeti Bizottsága elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a finn kezdeményezéshez már csatlakozott Svédország, Lettország, Észtország, Csehország, Magyarország, Izrael és Kazahsztán, valamint az idei évtől Litvánia és Spanyolország. Magyarország 2013-ban bekapcsolódott be a nemzetközi pályázatba, azóta az összes pályázat mintegy 10 százalékát, 12-14 pályaművet magyarországi szervezetek nyújtották be, amelyek közülük többen nemzetközi díjnyertesek lettek.

A magyar pályázatok sikeres szereplésének elismeréseként a 2014. évi díjakat Budapesten adták át 2015. január 19-én a Gellért Szállóban.

Molnár Pál felhívta a figyelmet arra, hogy ebben az évben nemzeti szinten pályázni lehet a Minőség-Innovatív Vállalat 2015 címre is. A díjat először Magyarországon vezetik be, kedvező tapasztalatok esetén a modellt a későbbiekben valamennyi résztvevő ország átveszi.

A Minőség-Innováció 2015. évi pályázatokat először nemzeti szinten bírálják el, a magyar pályázatok közül kategóriánként az első három elnyeri a nemzeti bizottság Elismerő oklevelét, a nemzeti szinten kategóriánként legmagasabb pontszámot elért pályázó pedig tovább jut a nemzetközi megmérettetésre.

A szervezők tájékoztatása szerint a nemzeti díjkiosztó ünnepség 2015 decemberében Budapesten, a nemzetközi díjkiosztó gála 2016 januárjában Észtország fővárosában, Tallinnban lesz.