A 100 százalékos állami tulajdonú tanácsadó és pénzügyi szervezet programjának lényege, hogy ügyfeleik egy partnernél, a Regionális Fejlesztési Holdingnál kaphatják meg mindazokat a pénzügyi termékeket és szolgáltatásokat, amelyeket máskülönben négy-öt különböző szervezetnél, így fejlesztési projektjeik megvalósítása során maradéktalanul saját szakmai munkájukra koncentrálhatnak.

A Regionális Fejlesztési Holding Zrt. Ecospinning Programja elsősorban mikro-, kis- és a közepes vállalkozások innovatív fejlesztési ötleteinek, terveinek megvalósításában nyújt teljes körű támogatást, egyebek mellett komplex technológiai fejlesztés, energetikai korszerűsítés, megújuló energiák felhasználása, turisztikai termékfejlesztés vagy például kutatás-fejlesztés területein.

Az RFH az Ecospinning Díj megalapításával és adományozásával a széles nyilvánosság előtt társadalmi presztízst kíván teremteni olyan vállalkozások és projektek számára, amelyeket nem feltétlenül a volumen, a befektetett tőke mennyisége, hanem az innovációs érték, a merészség, a szemléleti kultúra tesz sikeressé - áll a szervezet közleményében. A jelenlegi elképzelések szerint a díjat minden évben kiírják, hogy progresszív módon mozgósítani tudják a kkv szektor tagjait.

Ennek keretében várják azokat a projektnevezéseket, amelyek a jelenlegi gazdasági körülmények között is bizonyították életképességüket, magas hozzáadott értékkel rendelkeznek, piaci sikerük hátterében felfedezhetőek az egyedi ötletek, a gazdasági kreativitás, a más gazdasági szereplőkkel kialakított szinergikus kapcsolatok, a fenntarthatóság és az innováció valamely formája.

Az Ecospinning Díjakra 2012. november 19-től lehet nevezni regionális leányvállalatainkon keresztül vagy közvetlenül a Regionális Fejlesztési Holdingnál. A díjazottakat szakmai és társadalmi zsűri választja ki a nevezők közül.