Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Sziget Kft.-nek a megjelölt közterületek meghatározott időszakos használatáért évente 80 millió forint plusz áfát kell fizetnie. A fizetendő díj évente a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett, előző évi éves fogyasztói árindex mértékével emelkedik.

A Sziget Kft. saját költségen fejlesztési feladatokat kíván megvalósítani az ötéves időszak alatt, ezek becsült költsége mintegy bruttó 171,6 millió forint. A tervezett fejlesztés a fővárosi önkormányzat részéről forrás biztosítását nem igényli - olvasható az elfogadott előterjesztésben.

A fejlesztések nemcsak a Sziget Fesztivál szervezését, a látogatók magasabb színvonalon való kiszolgálását tennék lehetővé, hanem a fesztivál idején kívül a parklátogatók érdekeit is szolgálnák. A tervezett munka része az úthálózat, a burkolatok felújítása mellett a közcsatorna- és vízhálózat fejlesztése, nyilvános WC telepítése is.

Az Óbudai-sziget északi részén elhelyezkedő park amellett, hogy a Sziget Fesztivál és a Gyerek Sziget helyszíne, egyben Budapest egyik kedvelt közparkja. A park 1970-es években történt kialakításakor az akkori kor igényeinek megfelelő szabadidőparkot alakítottak ki. Annak elrendezése, alaprajzi kialakítása a mai napig megállja a helyét, azonban az elmúlt évtizedekben az állapota jelentősen romlott, illetve az infrastrukturális ellátottsága a mai kor igényeinek nem megfelelő - olvasható az elfogadott előterjesztésben.