Az eljárást kifejlesztő, teljes mértékben magyar tulajdonban levő cég a félszigetre vonatkozóan kizárólagos gyártási és értékesítési jogot adott el a termék iránt nagy érdeklődést mutató dubaji Consent Ltd-nek, mely a térség egyik legnagyobb térkőgyártója.

A dubaji székhelyű, az Arab-félsziget összes országába szállító térkőgyártó, a Consent Ltd. az idei év októberében megszerezte a jogot arra, hogy a Gránitkő egyedüli gyártója és forgalmazója legyen a térségben. A Dubaiban működő gyártó munkásait a Barabás Téglakő Kft. magyar szakemberei tanítják majd meg a gyártási folyamatra.

Itthon is sikeres

A Gránitkő gyártása versenyelőnyt jelenthet, mely jelentősen megnövelheti a Consent piaci részesedését, hiszen míg Magyarországon jól felkészült szinte minden térkövet, útburkolatot gyártó cég, addig az Arab-félsziget cégei jóval lassabb, kényelmesebb tempóban működnek. Az a cég tehát, mely időt, energiát és pénzt fordít a folyamatos fejlesztésre, gyorsan lekőrözheti versenytársait.

Az arab piacon tucatnyi cég működik, melyek mintegy 40 millió négyzetméter térkövet gyártanak és forgalmaznak. A Barabás partnere, a Consent Ltd. ebből több mint 5 milliót gyárt.

A Gránitkő már a jövő év februárjában elérhető lesz az Arab-félsziget országaiban. Ha a magyarországi tapasztalatokból indulunk ki, akkor ez jövő évben akár félmillió Gránitkő gyártását és értékesítését jelentheti a térségben. Magyarországon a legnagyobb érdeklődés  az önkormányzatok részéről mutatkozik a Gránitkő iránt, főleg járdaépítésre, mivel az aszfaltot meghaladó szilárdsága és fagyállósága miatt akár 40-50 évig tartja minőségét írja a közlemény.