A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) meghatározott kötelezettségek előírása mellett engedélyezte, hogy a Mediaworks Kiadó és Nyomda Kft. (Mediaworks), valamint a Népszabadság Kiadó és Nyomdaipari Zrt. (Népszabadság) közös és közvetlen irányítást szerezzen a Magyar Előfizetői Vagyonkezelő Kft. (MEV) felett.

A GVH az engedélykérés elmulasztása miatt a Mediaworks-re és a Népszabadságra 81 250 000 forint bírságot szabott ki. A maximum napi 200 ezer forint lett volna, ehhez képest a 650 napos késedelemre - mivel az eljárás nem kérelemre, hanem hivatalból indult meg - napi 125 ezer forintot számolt fel. A bírságfizetési kötelezettség egyetemlegesen terheli a két vállalkozást.

A GVH megállapította, hogy a Népszabadság és a Mediaworks, valamint a MEV és az általa irányított MédiaLOG Logisztikai Zrt. (MédiaLOG) alkotta vállalkozáscsoport (MEV-csoport) tevékenysége alapján horizontális és portfólió-hatással nem kell számolni, illetve nincs olyan körülmény, amely alapján az összefonódás konglomerátum-hatással járna.

Az összefonódásnak azonban vertikális hatásai lehetnek abból adódóan, hogy a Népszabadság és a Mediaworks igénybe veszi a MEV-csoport által - a MédiaLOG révén - végzett országos előfizetéses lapterjesztési szolgáltatást. A GVH mérlegelte, hogy a Mediaworks és a Népszabadság által vállalt kötelezettségek elégségesek-e a vertikális versenyprobléma megoldására, majd úgy ítélte meg, hogy vállalkozások vállalásai orvosolják a káros vertikális hatásokat. Így a GVH kötelezettségként írta elő, hogy a Mediaworks és a Népszabadság - közös irányítási jogukkal élve - két évre biztosítsa, hogy a MédiaLOG diszkriminációmentesen nyújtsa az általa nyújtott előfizetéses napilap-terjesztési szolgáltatást, a szolgáltatással tudomására jutott üzleti titkokat ne tegye hozzáférhetővé másoknak.