Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A fejlesztési miniszter vasárnap zárószavazás előtti módosító javaslatban kezdeményezte, a kormány kapjon felhatalmazást arra, hogy "állapítsa meg a mezőgazdasági termelők élő állat szállítását és a mezőgazdasági termények betakarítása idejére a mezőgazdasági termények szállítását végző saját gépjárműinek útdíj fizetése alóli mentesülésének részletes szabályait".

Németh Lászlóné a megtett úttal arányos díjról szóló törvényjavaslat kiegészítését azzal indokolta, hogy az élő állat és a mezőgazdasági termények szállítása "a kormány rendeletében meghatározott szűkebb körben" mentesíthető legyen az útdíj megfizetése alól.

Pénteken a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közölte, hogy mentességet adna az e-útdíj alól a mezőgazdasági és élelmiszeripari termeléshez közvetlenül kapcsolódó járművek számára, és támogatja az erről születendő módosító javaslatot. Az autópályák, autóutak és főutak használatáért fizetendő, megtett úttal arányos díjról szóló előterjesztésről a tervek szerint hétfőn határoz az Országgyűlés.