Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Noha az elmúlt hetekben több hírek érkezett arról, hogy megbicsaklott a déli nyitás, és lakat kerülhet afrikai és dél-amerikai kereskedőházakra is, ezeket az értesüléseket eddig sem a külügyi tárca, sem az MNKH nem kommentálta - írta a portál.

A minisztérium azonban most azt közölte az Együtt alelnökének, Hajdu Nórának a közérdekű adatigénylésre adott válaszában, hogy az MNKH októberi, illetve decemberi hatállyal megszüntet kereskedőházakat (ötöt Latin-Amerikában, négyet-négyet Afrikában, illetve Ázsiában, egyet Európában).

Eszerint Afrikában bezár az Afrika régió (tíz országot fed le, köztük Botswanát, Gambiát, Mozambikot, Namíbiát, a Seychelles-szigeteket), Dél-Afrikai Köztársaság, Marokkó, és a szubszaharai régió (36 országot fed le, köztük van Angola, Csád, Elefántcsontpart, Eritrea, Etiópia, Ghána, Kenya, Nigéria, Niger, Szenegál, Szudán) képviselete.

Latin-Amerikában pedig megszűnik a kereskedőház Brazíliában, Chilében, Ecuadorban, Mexikóban és Peruban.

Ázsiában bezár az alábbi helyeken levő kereskedőház: Oroszország, Kuvait, Dél-India, Mongólia.

Európában Szerbiában zár be a kereskedőház.

A most bezárt vagy heteken belül bezáró kereskedőházak voltaképpen másfél évet üzemeltek. Havonta durván 36 millió forintba kerültek összesen: a most felmondott kereskedőházak részére fizetett szolgáltatási díj havonta 1,3 milliótól (Dél-India) 5,7 millió forintig (Szubszahara régió) terjedt. Így pedig a nyitásuk óta mintegy 600 millió forintnyi közpénzt költöttek el ezekre - írta a 24.hu.

Címlapkép forrása: Pixabay.