A Napi Gazdaság szerdai számának cikke

Az első biztató hír még szombaton érkezett, amikor a Praktiker 15 százalékos tulajdonosa, Isabella de Krassny a Bildnek azt nyilatkozta, más befektetőkkel együtt azon gondolkodnak, hogy átvennék a vállalat banki hiteleit, ezzel enyhítve az áruházláncra nehezedő nyomást. Eközben új üzleti terven is dolgoznak, hogy meggyőzzék a befektetőket a Praktiker életképességéről.

De Krassny szerint előnyösebb szerződésekkel akár 80 millió eurót lehetne spórolni a beszerzési költségeken, ami pozitívba fordíthatná az áruházlánc mérlegét.

A hétvégi hír felbátorította a tradereket, és a vállalat részvényei a múlt hét keddi szabadesés után, amikor 65 százalékot zuhantak, ismét emelkedtek. A múlt heti mélypontot jelentő 10 centes árfolyam után pénteken 14 centen zárt a Praktiker, tegnap pedig már 20 centet fizettek egy részvényért.

Ezek alapján úgy tűnik, a tőzsdei befektetők nem mondtak még le Németország harmadik legnagyobb barkácsáruházláncáról, és ha de Krassnynak sikerül meggyőznie a hitelezőket, a vállalatnak lehet jövője.