Jövő hétfőtől véget ér a nyári vasúti menetrendi időszak, ami elsősorban a Balaton közlekedését érinti, mert a nyár végétől kevesebb vonat közlekedik az üdülőhelyre, az utazási igényekhez igazodva - közölte a MÁV Zrt.

A személyvonatok közlekedését illetően az utasok a "téli" menetrendben olvashatnak majd a vonatok indulási és érkezési rendjéről - írta az MTI. A közlemény szerint az augusztus 24-én érvénybe lépő menetrendi változásokról az utasok az állomási hirdetményeken és az interneten, illetve a helyi tarifával hívható, úgynevezett Mávdirekt-vonalon tájékozódhatnak A módosuló menetrend az Elvira internetes menetrendi keresőben is rendelkezésre áll.

Semmi köze nincs a téli menetrend augusztus 24-i életbe léptetésének a valós utazási igényekhez - közölte az MTI-vel hétfőn a KDNP. A Balaton északi partjának legtöbb állomása a nagy forgalmú őszi kirándulóidényben hétvégén is csak napi 1-4 közvetlen vonatpárral lesz megközelíthető.

A további állomásokra csak félórás átszállási idővel lehet eljutni, 130 kilométeres távolság megtételéhez több mint három órára van szükség - olvasható Fekete László, a KDNP szakértői tanácsa elnökének közleményében. A kommüniké szerint a "vasúti utazás módszeres lejáratásáról, a lehetséges utasok elriasztásáról" szól az intézkedés.