A kis- és középvállalkozások (kkv-k) piaci megjelenésének támogatását szolgáló pályázati konstrukció várhatóan 2011 negyedik negyedévében jelenik meg, egymilliárd forintos keretösszeggel - derül ki Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter Oláh Lajos MSZP-s országgyűlési képviselőkérdésre adott írásos válaszából.

A formálódó külgazdasági stratégia, amelynek szakmai vitairatát a Nemzetgazdasági Minisztérium májusban tette közzé, három fő célt határoz meg: elősegíteni az export növekedését és korszerűsíteni annak szerkezeti összetételét, ösztönözni a hazai vállalkozások külpiaci megjelenését, és előmozdítani a külföldi befektetők magyarországi beruházásait - írta Fellegi.

E célokhoz illeszkednek - a hazai munkahelyteremtés szempontjait is szem előtt tartva - azok a második körös pályázatok, amelyeket 2011. május 30-én hirdettek meg. A Piacorientált k+f tevékenység támogatása, az Akkreditált innovációs klaszterek közös technológiai innovációjának támogatása, a Vállalati SaaS központok létrehozásának és fejlesztésének támogatása, valamint a Környezeti célú fejlesztések című pályázatokkal kapcsolatos dokumentumok és a szükséges tudnivalók a Nemzet Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) honlapján érhetők el - olvasható a válaszban.