Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A duplaorsós csavarozórobot az ember-robot együttműködés jegyében a munkatársak közvetlen közelében dolgozik úgy, hogy védőkerítésre sincs szüksége - olvasható a közleményben.

A négyhengeres motorból 22 különböző típust gyártanak több mint 80 variációban egy gyártósoron. A robot valamennyi motortípust tudja kezelni, valamint az egyes típusok összetettsége miatt a gyártási idejükben lévő különbség is áthidalható a segítségével.

Az ember-robot kooperáció alkalmazásának célja, hogy a robotok támogassák az embereket a munkavégzésük során, tehermentesítsék őket a nem ergonomikus, valamint monoton munkafolyamatok alól - hangsúlyozza az autógyár, amely azt is hozzáteszi, hogy "a munkatársak felismerték a robotokkal való közös munka előnyeit, és már számos javaslatot tettek a következő robotkolléga bevetési helyére".

Sztrájk volt a béremelésért

Az elmúlt hetekben született megállapodás az Audi Hugaria Zrt. vezetése és a cégnél működő szakszervezet között az idei és a jövő évi bérekről. A megállapodás előtt a vita odáig fajult, hogy az autógyár motorrészlegének 1500 dolgozója tartott kétórás figyelmeztető sztrájkot január 28-án.


A motorgyárban tavaly 1 926 638 motor készült, amelyekből 1 461 618 négyhengeres Otto-, illetve dízelmotor, 9113 öthengeres Otto-motor, 418 207 hathengeres- és 37 700 nyolc-, illetve tízhengeres motor volt.

Az Audi Hungariánál - amely egyébként az Audi és Volkswagen-konszern központi motorszállítója - tavaly 630 ezer négyhengeres Otto-motor készült, amelyet egy 580 fős részleg gyárt. A gyárban jelenleg 11 500-an dolgoznak.