Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ország gazdasági helyzetében csak 30 százalék vár javulást, de biztató, hogy a saját cégük esetében több mint a felük optimista. A saját vállalkozásuk árbevételében 57 százalékuk számít növekedésre, 35 százalékuk változatlan szinttel számol és 8 százalékuk tart a csökkenéstől. A dolgozók számának változásában is hasonló trenddel számolnak: 46 százalék növekedéssel, 44 százalék változatlan létszámmal, viszont 11 százalék csökkenéssel - olvasható az állásportál kutatásában.

Egyre többen gondolják úgy, hogy a teljes piaci környezet nem hoz majd semmilyen változást a működésükben, 44 százalék szerint változatlan marad a helyzet. Az, hogy 9 százalékkal kevesebben várnak pozitív változást arra utal, hogy összességében növekedéssel számolhatunk, de az elmúlt három év számaihoz képest visszafogottabb ütemben.

A cégek 65 százalékánál nagy nehézséget jelent az új kollégák toborzása és 45 százalékuk további növekedésre számít ebben. Szerintünk egyre nagyobb költséggel és energia befektetéssel jár majd a megfelelő jelöltek megtalálása. "A minden ágazatban megjelenő munkaerőhiány egyre nagyobb hatással lesz a cégek gazdasági helyzetére is. Ezért is rendkívül fontos, hogy a vállalatok tudatosabban kezdjék el keresni az új munkatársakat és javítsanak a munkáltatói megítélésükön is" - kommentálta a felmérést Martis István, a profession.hu ügyvezető igazgatója.