Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Alma Gyógyszertárak tulajdonjoga 2009-ben került a Hungaropharma Zrt.-hez. A hálózat nagyobbik része - mintegy 200 helyen - franchise-szerződéssel kapcsolódik egymáshoz - írja a HVG.

A gyógyszer-nagykereskedő cég honlapján közzétett tájékoztató szerint a patikák eladására kiírt pályázaton elővásárlási jogot biztosítanak a gyógyszerészeknek: elsődlegesen az adott gyógyszertárat üzemeltető cégben tulajdonrésszel rendelkező gyógyszerészeknek, másodlagosan pedig a gyógyszertárban dolgozó, tulajdonrésszel nem rendelkező gyógyszerészeknek.

A zrt. számára kiemelten fontos, hogy az így eladott patikák a csoport részei maradjanak és tovább erősítsék az Alma Gyógyszertárak franchise hálózatot - írta a Hungaropharma.

A HVG cikkében emlékeztet arra, hogy a közforgalmú gyógyszertárak létesítéséről és működtetéséről szóló törvény szerint 2014 januárjától 25, jövő januártól pedig 50 százalék feletti tulajdonrészt kell gyógyszerészi kézbe adni.

A Hungaropharma (amelynek sok patikacégnél jelzálogjoga marad) az év végéig szeretné befejezni a profiltisztítást, kizárólag a nagykereskedelmi tevékenységet tartja meg - olvasható a lapban.

(Képünk illusztráció.)