A vállalatnak a jövőben egy brit befektetési cég, a Glenshore csoport lesz a többségi tulajdonosa, aki kivásárolja az eddigi többségi tulajdonost, aki a Project029 Kft.-n keresztül volt a tévétársaság tulajdonosa, illetve a kisebbségi tulajdonosok részét is megveszi - írta a portál.

A Glenshore érkezését követően visszakerül a cég élére Borsány-Gyenes András, a DMC idén év elején törlés alá került vezérigazgatója, aki újra első számú vezetője lesz a cégnek. Ő az utóbbi időben perben állt a vállalattal, melynek mostanáig kisebbségi tulajdonosa volt.

Arról, hogy változás lehet a cég tulajdonosi összetételében, a 24.hu januárban írt. Az akkori hírek szerint a csatorna a TV2 közelében landolhat.

Az október közepi bejelentés szerint a három csatorna hamarosan nevet vált: 2018-tól a Story4-ből TV4, a Story 5-ből Story 4, a Galaxyból Galaxy 4 és Film 4 lesz, továbbá Film4 néven indítanak egy negyedik csatornát.

A DMC Zrt. a 2016-os pénzügyi évet 2,4 milliárd forint nettó árbevétel és 545 millió forint nyereséggel zárta adózás után, ami 350 millió forinttal volt több a megelőző évinél annak ellenére, hogy a vállalat árbevétele 400 millió forinttal csökkent 2015-höz képest.

Címlapkép forrása: KEVORK DJANSEZIAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP