Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A 24 éve zenét sugárzó Juventus Rádió az elmúlt kilenc évben az ír Communicorp tulajdonában volt, azonban a sikeres frekvenciapályázat után több érdeklődő is ajánlatot tett a csatornára. Az ajánlattevők közül a dán-magyar tulajdonban lévő Ayudate Investment Group vásárolta meg a rádiót üzemeltető cégeket - jelentette be a vevő cég és a rádió.

Az Ayudate Investment Group egy gyorsan növekvő cégcsoport, melynek érdekeltségei főként a távközlés és az informatika területén aktívak. A távközlési szolgáltatásoktól kezdve az optikaihálózat-gyártáson keresztül az it infrastruktúrafejlesztésig a csoport cégei Magyarországon és külföldön egyaránt folytatnak tevékenységet. Összesített árbevételük mintegy 2 milliárd forint és közel 100 alkalmazottat foglalkoztatnak. Az Ayudate Holding Kft. befektetési fókuszában a távközlés, média, technológia (TMT) területén működő cégek állnak, melyek élen járnak az innovatív megoldások.

A Céginfo.hu adatai szerint az Ayudate Holding Kft.-t 2012. januárjában jegyezte be a cégbíróság, tualdjonosa a koppenhágai székhelyű Power Investments Services ApS. Főtevékenysége a vagyonkezelés, jegyzett tőkéje 18 millió forint. A társaság honlapja szerint befektetései közé tartozik a Mototel Kft., a Távger Kft., a Directone Kft., a Directtwo Kft., a Rack Kft. és a Cabmap Kft.

Adatokért, nagyobb méretért kattintson az ábrára!, Forrás: Céginfo.hu

A média portfólióját folyamatosan szélesítő Ayudate-nek ez az első, de nem az egyetlen akvizíciója Magyarországon. A vállalat tulajdonosa szerint a Juventus Rádió az egyik legerősebb politikailag független média brand Budapesten, megtartva a függetlenséget, a jelenlegi menedzsmenttel és az adásmenet minimális változtatásaival szeretnék tovább erősíteni a rádió hallgatottságát és a reklámpiacon elfoglalt helyét. A Juventus beleillik a terveikben szereplő médiaportfolió építésbe. Jól ismert és kedvelt rádió a hallgatók körében, a hirdetők pedig hatékony és kreatív felületként azonosítják.

"Rengeteg olyan ötletünk van még, amitől a hallgatók számának növekedését várjuk, illetve a hirdetőinknek is tartogatunk meglepetéseket. Biztos vagyok abban, hogy az Ayudate innovatív támogatója lesz a további fejlődésünknek" - mondta Door Tamás, a Juventus Rádió vezérigazgatója.

"Hiszünk abban, hogy az átalakuló médiapiacon a Juventus a jövőben is erősíteni tudja pozícióját és jó befektetésnek bizonyul" - tette hozzá Makra Zsolt, az Ayudate Investment Group ügyvezető igazgatója.