Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Idők Kiadó Kft. 2016-os beszámolójához leadott kiegészítő mellékletben a céltartalék fejezetben az szerepel, hogy a kiadó jelenlegi 100 százalékos tulajdonosa, Liszkay Gábor (aki a Napi.hu kiadásban megjelenő A 100 leggazdagabb 2017 friss befolyásbarométere szerint a 36. legbefolyásosabb magyarnak számít, miután egy év alatt 13 helyet ugrott előre a listán) el fogja adni a céget a Mediaworks Zrt.-nek (amelynek az elnök-vezérigazgatói posztját is betölti) - szúrta ki a portál.

Az átszervezés következtében a munkavállalók egy részének meg fog szűnni a munkaviszonya, a bekövetkezendő felmondási bérekre, végkielégítésekre, szabadságmegváltásokra képzett a Társaság ekkora mértékű céltartalékot - áll a mellékletben.

A karcsúsítás előreláthatóan összesen 76,8 millió forint költséggel fog járni, a végkielégítések, a szabadságok kiváltása és a felmondási bérek és ezek járulékos terhei ennyit vihetnek el.

A Népszabadság bezárása után nem sokkal Mészáros Lőrinc közvetett tulajdonába került Mediaworks adja ki többek között a Nemzeti Sportot és a Világgazdaságot. A zrt. nem sokkal korában megszerezte a Pannon Lapok Társasága Kft.-t is.

A Magyar Idők Kiadó Kft. tavaly nagyon jó évet zárt: csaknem megháromszorozta árbevételét, mivel a 2015-ös 872,2 millió forintot 2,4 milliárd forintra növelte; adózott eredménye pedig a 2015-ös 343,2 milliós veszteségről 2016-ban már 342,2 profittál vált.