A cég az anyai ágon a miniszterelnökkel rokoni kapcsolatban álló üzletember érdekeltsége, a nagyvállalkozó horvátországi idegenforgalmi portfóliójának egy részét kezeli. Csaknem 11 milliárd forint kötelezettséget és mínusz hatmilliárd forintot közelítő saját tőkét mutatott ki a Dalmácia Holiday, amely a tavaly év végi mérlege szerint árbevételt nem produkált, vesztesége viszont 862 millióra rúgott - írta a lap.

Ami a jövőt illeti, "a tulajdonosok bíznak abban, hogy a kft. rövid időn belül rendezni tudja a saját tőkéjét", de nem sok jót ígér a beszámolóhoz fűzött jelentés. E szerint a könyvvizsgáló nem talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a cég folytatni tudja a bevételszerző tevékenységét. "Majd negyven nap múlva, ha hatályos lesz" - zárkózott el a felszámolást firtató napilap kérdéseitől Vitézy Tamás, aki elmondása szerint külföldön tartózkodik.

A turisztikai portfolió fejlesztése helyett a kölcsönök rendezésével volt tavaly elfoglalva a cég. A Dalmácia Holiday a dalmáciai idegenforgalomra koncentrál, döntően turisztikai portfóliót épít és fejleszt tovább, a cég saját meghatározása szerint a cél ezen objektumok hatékony működtetése vagy nyereséggel történő értékesítése. A mérlegbeszámolóban azonban tavaly árbevétel nem szerepelt, értékesítésként pedig még 2014-ből a Master Invest Hungary Kft.-ben lévő, egymilliárd forintos részesedés "jelentős veszteséggel" történt eladása jelent meg.