Az Audi Konszern pénteken döntött arról, hogy az új gyár építéséhez kapcsolódó, 50 ezer négyzetméteres logisztikai csarnok megépítésére kiírt beruházói tendert az A-K Építőipari Kft. nyerte el. Az információt Czechmeister Mónika, az Audi Hungaria sajtóreferense erősítette meg a Kisalföld lapnak, hozzátéve, hogy az A-K magyar beruházót takar.

Tallosi Károly, az A-K Építőipari Kft. ügyvezető igazgatója a lapnak elmondta, cége a győri ipari parkban már több csarnokot is épített, így ez a feladat nem új számukra. A pályázat része volt a helyszín is, amely az elmúlt két hétben nagy sajtóvisszhangot kapott. Az Audi kikötése volt, hogy olyan helyszínben kell gondolkodnia a lehetséges beruházónak, amely legfeljebb 30 perc távolságra van az új gyártól. "Túl sok lehetőség nem állt rendelkezésre, mi gazdasági és üzleti megfontolásból a legkedvezőbbet választottuk, ami a győri ipari park fejlesztését jelenti" - közölte az ügyvezető.

A Kisalföld ezt követően egyértelművé kívánta tenni, hogy arról a területről van szó, amely "híressé" vált azáltal, hogy - a hvg.hu-t idézve - "a fideszes vezetésű győri önkormányzat ügyvédje, rajta keresztül pedig egy offshore-hátterű cég szerezte meg annak az ingatlannak a nagy részét, ahol várhatóan a központ épül". Hogy erről a területről lenne szó, azt Tallosi Károly nem kívánta sem cáfolni, sem kommentálni a lapnak.

A munkákat azonnal el kívánja kezdni a beruházó cég, ami azt jelenti, hogy hétfőn már elindítják a szükséges engedélyezési procedúrát. A beruházással - amely 30-35 millió euróra rúg - a jövő év közepéig végezni kívánnak.

A működtetést is külső cégre bízza az Audi

Járműipari gyárbővítéséhez kapcsolódóan beszállítói parkot építtet Győrben az Audi. A világcég a kivitelezés mellett a működtetést is külső társaságra bízza majd, s a központ ingatlanjai sem kerülnek a tulajdonába - írta a Népszabadság Online. A logisztikai centrumban előszerelde is helyet kap. Korábban a Győr-Gönyűi Kikötő látszott esélyesnek arra, hogy helyszíne legyen az első ütemben 50 ezer négyzetméteres, modulárisan bővíthető logisztikai centrumnak. Ezt a helyszínt a kormány is támogatta, már csak azért is, mert a kikötő nem tudja teljesíteni az elnyert uniós pályázatok, támogatások fejében vállalt működési paramétereket, így az állam valószínűleg több mint öt milliárd forintot kénytelen lesz visszafizetni.

Az MTI információja szerint húsznál több társaság indult a pályázaton, amelynek utolsó körébe három induló jutott; ezek között egy külföldi és két magyar társaság volt. A beruházás értéke meghaladja a húszmilliárd forintot.