Az utóbbi két nyáron szinte együtt mozgott a hőmérő higanyszála és a hazai sörfogyasztás. A Magyar Sörgyártók Szövetsége adatai szerint a 2013-as forró nyáron negyedéves szinten mintegy 7 százalékkal volt több a sörfogyasztás, mint a 2-6 Celsius fokkal hűvösebb 2014-es nyári szezonban. Negyedéves szinten az eltérés 125 000 hl is lehet, ami 25 millió fél literes sörnek felel meg, az idei hőség akár ennél jelentősebben is megdobhatja a sör iránti keresletet - prognosztizált a szövetség.

Hozzátették: a nyári hőségben különösen fontos a megfelelő hidratáció, amiben a sör is fontos szerepet tölthet be, ugyanakkor alkoholtartalma miatt a mértékletes fogyasztást javasolják. A dietetikusok viszont arra hívják fel nyaranta a figyelmet, hogy a nagy melegben egyáltalán nem javasoltak az alkoholtartalmú italok, ugyanis a szesz is dehidratál.