Az itthon forgalmazott Nesquik portfolió három különböző receptúrájú terméket tartalmaz: Nesquick OptiStart, Nesquick Cukorcsökkentett, Nesquick Extra Choco.

Az osztrák piacra készített Nesquick OptiStart termék összetevői listája és receptúrája teljes mértékben megegyezik a magyar piacon kapható termékkel. 2002 óta Szerencsen működik a Nestlé közép-európai italpor gyártó és töltő üzeme. Itt gyártják többek között a Nesquick OptiStart termékeket is, Magyarország mellett további 17 országot kiszolgálva, beleértve Ausztriát is.

A nálunk is forgalmazott Nesquick Extra Choco termék Spanyolországból, míg a Nesquick csökkentett cukortartalmú változata Franciaországból érkezik Magyarországra. Az összetevőjük és receptúrájuk megegyezik a helyben kapható termékekkel.

A napokban komoly vitát váltott ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal friss kutatása, amelyben 24 azonos néven forgalmazott termék külföldön és Magyarországon kapható változatának összevetése után megállapították: az itthon kapható termékek rosszabb minőségűek. Több gyártó, a Márkaszövetség és az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (ÉFOSZ) szerint nincs valódi különbség a forgalmazott élelmiszerek között. Az Országos Kereskedelmi Szövetség segítené a kormányt és a hatóságokat is, hogy a legjobb minőségű termékeket forgalmazzák.