A lap egyik kormányfőhöz közelálló forrása szerint Orbán Viktor az állami tulajdonú Grand Tokaj Zrt.-vel - a márciusi átnevezés előtt Tokaj Kereskedőház - kapcsolatban a múlt héten jól hallhatóan elveszítette a béketűrését. Másnap - a miniszterelnök aláírásával - már kész struktúrával, konkrét nevekkel jelent meg a vonatkozó kormányhatározat a Magyar Közlönyben.

A döntés alapján Orbán Viktor visszahívta a zrt. teljes felügyelőbizottságát, és augusztus 1-jéig adott határidőt a nemzeti fejlesztési miniszterének arra is, hogy változtassa meg a vállalatirányítási struktúrát, amelyben nem a vezérigazgató, hanem az fb a fő döntéshozó testület, és amelynek elnöke 2012 decemberétől Tombor András üzletember volt, Orbán egykori biztonságpolitikai tanácsadója.

A Figyelő szerint Orbán végre békét akar a térségben, ezt szolgálja a fővárosi vezetésű felügyelőbizottság menesztése is, amely szálka volt a helyiek szemében. Olyan fordulat várható, amellyel újra a környékbelieké lesz az irányítás, ráadásul úgy, hogy a különböző borvidéki lobbik képviselői egyaránt részt vesznek a vezetésben közvetlenül vagy egy tanácsadó testület tagjaként.