Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Alföldi Tej Kft. a hatodik élelmiszeripari cég, amellyel ilyen megállapodást kötnek. Azok a cégek, amelyekkel a kormány eddig stratégiai megállapodást kötött, 186 ezer embernek adnak munkát, és a megállapodások megkötése után eddig 13 500 új munkahelyet létesítettek.

Az Alföldi Tej Kft. az elmúlt tíz évben 6 milliárd forint értékű beruházást hajtott végre, a cég az ország tejtermelésének 26 százalékát adja.

A magyar termelői csoport számára kiemelt jelentőségű a megállapodás, amely tízéves munkájuk elismerése - mondta Mélykuti Tibor, az Alföldi Tej Kft. ügyvezető igazgatója. A tejtermelői csoport Hajdú-Bihar megyében 23 termelő taggal alakult meg 2003-ban, két évvel később pedig megvásárolták a felszámolás alatt álló székesfehérvári tejüzemet.

Akkor a havi árbevétel 500 millió forint volt, jelenleg az üzem napi 600 ezer liter tejet képes feldolgozni, havi árbevétele pedig meghaladja a 3 milliárd forintot. A cég értékesítésből származó nettó árbevétele 2014-ben meghaladta a 40 milliárd forintot, a belföldi értékesítést 120 százalékkal tudták növelni az előző évhez képest, és Magyarországon piacvezetők lettek.

A tulajdonosi kör az idén januárban döntött a debreceni feldolgozó üzem megvásárlásáról a FrieslandCampina Hungária Zrt.-től, az üzem napi 60 ezer liter feldolgozó kapacitású. A vállalatnak jelenleg 700 dolgozója van, amelyet tovább szeretnének bővíteni, és a jövőbeni terveik között szerepel a két üzem - debreceni és székesfehérvári - további fejlesztése, kapacitásbővítése - mondta az ügyvezető. A vállalat közvetve, az alapanyag-beszállítókkal együtt több mint 10 ezer embernek ad munkát.

Az Alföldi Tej Kft. éves felvásárlása meghaladja a 300 millió kilogrammot, így az ország legnagyobb tejfelvásárlója. A cég által forgalmazott termékek a friss tej, túró, tejszín, vaj, joghurt, kefir, tejföl, joghurtitalok.

(Képünk illusztráció.)