Elkelt a Holman Endre üzletember tulajdonában lévő, negyven weboldal reklámhelyeit értékesítő Generál Média  Kft.  - tájékoztatott Holman. A Generál Média Kiadó kizárólag az on-line kiadványok kiadói és üzemeltetési jogait értékesítette, a Kft eszközeit, ingatlanjait, szervereit, és az üzemeltetést korábban ellátó vállalkozásokat nem.

Holman Endre, a Generál Média Kiadó tulajdonosa a Mellesleg.hu weboldalt nem ajánlotta eladásra, mert 2000-ben ezzel indult el, és érte el kezdeti sikereit. A Biztosítók.hu Alkusz Kft. cégre pedig opciós vásárlási jogot biztosítottak, ahol az idei számok fogják befolyásolni az új kiadó döntését. A Gentleman Magazin hazai licencére szintén opciós jogot adtak el.

A vásárlást lebonyolító cég az angol székhelyű Epicenter Market Limited, amelyek tulajdonosa nem ismeretlen a médiapiacon. Csernai Gábor ugyanis 2002-2003-ban az Újpressz apróhirdetési lapcsaládot, Tőzsdei Kurir bulvárújságot, valamint a kiadáshoz szükséges eszközöket és jogokat értékesítette. Az apróhirdetési piac egykori legnagyobb szereplőjének megvásárlását akkor egy az Expressz újságot is kiadó Trader.com Group B.V. kiadói csoport nevéhez kötötték.

Az új tulajdonos a teljes portfólión komoly fejlesztéseket tervez, hogy a hazai piacon még jelentősebb pozíciót tudjon szerezni. Így a piacvezető társkereső portfólió (love.hu, talalka.hu, chat.hu, szerelem.hu), az ingatlan oldalak (ingatlanok.hu, lakasok.hu, csaladiahazak.hu) komoly átalakításon és fejlesztésen fognak átesni több tematikus oldallal bővülve.
A kiadó az e-kereskedelmi vonalat is bővíteni fogja a most megvásárolt book.hu, konyvellato.hu, és az ingyenkonyv.hu oldalakkal. A könyves vásárlási adatbázis valamint a portfólióban szereplő 3 millió e-mail eddiginél jobb kihasználásával.

A tartalmi oldalak a megfelelő átalakítások után szintén a hirdetési bevételek növelését hivatottak szolgálni, melyben az új kiadó szerint is komoly tartalékok vannak. A sporthirado.hu, donna.hu, farm.hu, cotcot.hu, sikeres.hu, karacsony.hu, tech.hu, fashion.hu, jojatek.hu oldalak a teljes hazai célcsoportnak nyújtanak minőségi tartalmat, és szórakozást.

Az új kiadó szerint a szolgáltatás-portfólióban lehetnek a legnagyobb kiaknázatlan lehetőségek, ahol a freeweb.hu szolgáltatásait kibővítve mind lakossági, mind vállalati irányba tovább tud erősödni.

Különös kapcsolat

Holman 2009 és 2011 között vezetője volt a Centrum Hungary Kft-nek, amelyet korábban, 2007-ben Portik Tamás irányított, sőt mindkettőjüknek tulajdonrésze is volt a cégben, de nem egy időpontban. A Generál Média az a vállalkozás, amely 2010-ben megpróbálta kiszorítani a Média Hungary- t a jól bejáratott tihanyi helyszínről. A cég a Média Hungary idejére lefoglalta a konferencia helyszínét, majd tárgyalni akart a média konferencia szervezőivel. A Média Hungary vezetője, Csermely Ákos ebbe nem ment bele, s a konferenciát egy másik helyszínre kellett vinnie, később pedig a bíróságon folytatódott az eljárás, amit végül Csermely megnyert.