A Napi Gazdaság keddi számának cikke

Megújul és együtt Lengyelországba költözteti szervereit a Vatera online piactér − számolt be a minuszos.hu hírportál. Az értesülést megerősítette Kolláth Klára, az üzemeltető Allegroup.hu Kft. ügyvezető igazgatója. A magyar felhasználók ősztől találkozhatnak az átalakulás eredményeivel. Az elmúlt 10-12 évben komoly fejlődésen ment keresztül az e-kereskedelem, a vásárlók és az eladók is egészen másként használják az aukciós oldalt: a Vatera forgalmának 50 százaléka alá esett a licitálós modell, míg az azonnali vásárlások aránya 50 százalék fölé emelkedett.

A portál ezért is kerül át egy teljesen új, az Allegro-csoport lengyel tagjánál, az allegro.pl-nél egy hónapja működő platformra. A további fejlesztések nagy része, valamint az üzemeltetés is Lengyelországba kerül − tette hozzá az ügyvezető. A szerverek költöztetése a cég szerint nem lesz hatással a felhasználók személyes adataira, ráadásul a Vatera továbbra is a magyar jogszabályi környezetben működik tovább.

Kolláth cáfolta a magyar informatikusok elbocsátásáról szóló értesüléseket, ahogy fogalmazott, a Vateránál és a Teszvesznél lesznek változások, a magyar leányvállalat többi oldalánál azonban − így többek közt az Apród.hu-nál, a Grando.hu-nál, a Lealkudtuk.hu-nál és a PayU online fizetési szolgáltatónál − nem, a felszabaduló informatikusokat e tagokhoz helyezték vagy helyezik.