A Budapesti Közlekedési Központ felül fogja vizsgálni az ellenőrök elosztását azt követően, hogy (a tervek szerint 2017-től) bevezetik az elektronikus jegyrendszert - írja a Világgazdaság (VG). A metrókba visszatérnek a beléptetőkapuk, így feleslegessé válik a személyes ellenőrzés. A karszalagosok egy részét átvezénylik a BKV buszaira és villamosaira.

A VG-nek azt nem sikerül megtudnia, hogy pontosan milyen létszám-racionalizálást terveznek, illetve, hogy kirúgják-e a BKK-ellenőrök és a metróban dolgozó biztonsági őrök egy részét.

Együttes erővel

A közlekedésszervező vállalat tervei szerint 2016-ban újra megjelennek a tömegközlekedési járműveken a segédjegyellenőrök, akik felvehetik a bliccelők adatait, de a helyszínen nem gyűjthetik be a büntetést. A VG cikkéből kiderül az is, hogy jelenleg két műszakban húsz olyan jegyellenőr-kommandó teljesít szolgálatot Budapest útjain, amelyben közterület-felügyelők is üldözik a bliccelőket.

Tavaly összesen több mint 350 ezer embert kapcsoltak le az ellenőrök, akiktől több mint egymilliárd forint bírságot szedett be a közlekedési cég. Ennek nagyjából hetedét a helyszínen csengették ki az emberek, a többit utólag fizették be.