Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Baldauf László, a CBA elnöke az év végével nyugdíja megy, az elnöki pozíciót 2016. január 1-től Lázár Vilmos (képünkön) tölti be, akinek a kinevezését a CBA tagsága egyhangúlag támogatta.

Egy kölcsönös előnyökön alapuló beszerzési társulásnak 1992-ben tíz magyar magánkereskedő teremtette meg az alapját, így jött létre a száz százalékban magyar tulajdonú CBA, amelyhez egyre több független élelmiszer-kereskedő csatlakozott. Ezt követően gyorsan szaporodtak a CBA logó alatt működő élelmiszerüzletek is.

A CBA 2001-től megkezdte a határon túli terjeszkedést, öt európai ország élelmiszer-kereskedő nemzeti csoportjaival lépett társulási kapcsolatra, amelynek eredményeként ma már Bulgáriában, Csehországban, Lengyelországban, Romániában és Szlovákiában egyre több CBA logóval fémjelzett üzlet nyílik. A kereskedelmi lánc 2005-ben Alsónémediben mintegy 30 ezer négyzetméter raktárkapacitással logisztikai- és irodaközpontot hozott létre, ami lehetővé teszi, hogy a CBA markánsan tudjon megjelenni a nemzetközi piacokon és nagy tételben értékesítsen.