A mobilhálózat modernizációját 2012 tavaszán befejeztük, aminek köszönhetően még mindig a legnagyobb mobil szélessávú lefedettséggel rendelkezik a Vodafone Magyarországon - mondta Massidda. Később, 2012 őszén a legelső korlátlan hang- és üzenetküldési csomagokat a Red csomagot is bevezették. Ezt a csomagot végül folyamatosan bővítették, így már van többek között családi kedvezmény is. Ugyanebben az évben az Európa napijegyet is bevezették, amit bármelyik előfizetéses ügyfél használhatja napidíj ellenében, így pedig az egész unióban a magyar árakkal telefonálhattak.

Mától fogva eltöröljük a roaming díjakat az EU-n belül minden - lakossági és vállalati - Red csomag tulajdonos számára - jelentette be Massidda. Ennek megfelellően új Red csomagokat vezetnek be, azaz ha valakinek ilyen előfizetése van, akkor az illető magával viheti a táblagépét és a telefonját, ugyanúgy használhatja, mintha itthon lenne - magyarán korlátlan sms-t küldhet, illetve hívhat, ahogy az adatkeretét is használhatja további költség nélkül.  Úgy gondoljuk, hogy ez egy hihetetlenül jó ajánlat, ami a Vodafone szintjén is egyedülálló - mondta Massidda.

A magyarok fele minden évben külföldre utazik, a fő desztinációk pedig Európában találhatóak, így a becslések szerint évente 35 milliónyi napot töltenek el az EU-ban - mondta Alexandre Froment-Curtil, a Vodafone Magyarország lakossági szolgáltatások üzletágának vezérigazgató-helyettese. Sokan barátokat látogatnak meg, de dolgoznak is, közben pedig sokan tartanák a kapcsolatot a családjukkal, üzletfeleikkel, vagy akár csak feltöltené az új képeit a Facebookra.

A Red ügyfelek számára tehát a roaming szó értelmét veszti, így pedig az összes új ügyfél is megkaphatja az új kedvezményt, a régiek pedig átválthatnak az új lehetőségre - mondta Froment-Curtil. A részletekről elmondta, hogy a Red Extra EU csomag keretében 4 GB (osztható) adatforgalmat biztosít a korlátlan beszélgetés és sms mellett, de lesz Red Medium EU csomag is 2 GB-al, illetve Red Basic EU csomag is 500 MB-os csomaggal.

Az üzleti előfizetők számára a roaming díj talán nagyobb teher volt, mint a lakosság számára, hiszen minden cégnek állandó kapcsolatra van szüksége az ügyfelekkel, kollégákkal - mondta irály István, a Vállalati Szolgáltatások Üzletág vezérigazgató-helyettese. Ennek megfelelően az üzleti ügyfelek is három csomag közül választhatnak Basic, Standart és Premium néven, 500 MB-től 10 GB-os adatforgalomig, de a nagyobb csomagot vásárlók nemzetközi hívás kedvezményt is kapnak, a legnagyobbnál korlátlanul. Aki hajlandó 20 ezer forintot költeni a telefonszámlájára havonta, az korlátlanul telefonálhat és használhat adatot itthon és külföldön Európában - mondta Király.

A Vodafone kínálatában továbbra is minden előfizetéses lakossági és vállalati ügyfelünk számára elérhető marad a roppant népszerű Európa Napijegy, ennek mintájára pedig április 1-től bevezetésre kerül a Világjegy, amellyel Afrika, Amerika és Ázsia több országából is hazai perc- és SMS-díjjal lehet hazatelefonálni, vagy -üzenni és a hazai adatkerettel lehet internetezni - mondta Király. A Világjegy használata Afrikában (Dél-afrikai Köztársaság; Egyiptom; Ghána, Katar, Tanzániai Egyesült Köztársaság; Kongói Köztársaság; Lesothoi Királyság; Mozambiki Köztársaság) és Amerikában (Egyesült Államok, Kanada, Mexikó) egyaránt napi 1990 forintba kerül, míg Ázsiában (Ausztrália, Dél-Korea, Fülöp-szigetek, Hongkong, India, Indonézia, Japán, Kambodzsa, Kína, Malajzia, Srí Lanka, Szingapúr, Tajvan, Thaiföld, Új-Zéland) napi 2990 forintba.