Közel hatmilliárd forintos beruházással hozná létre a Hell Energy a Miskolc mellé tervezett autó- és motorsport valamint szórakoztató- és versenykomplexumát. A 3,5 km hosszú, 12-16 méter széles,  a Nemzetközi Autósport Szövetség (FIA) és a Nemzetközi Motorsport Szövetség (FIM) legszigorúbb előírásainak is megfelelő aszfaltos versenypályát a tervek szerint már a beruházás első, idén ősszel kezdődő ütemében teljes hosszban kialakítják.

A beruházók reményei szerint a jövőben  akár MotoGP vagy WTCC világbajnoki futamok helyszíne is lehet a Hell Ring. A pálya mellett a kapcsolódó versenyépületeket, boxokat, szervizt és alkatrészüzletet, továbbá egy 3 ezer négyzetméteres fedett, illetve egy 600 méter hosszú szabadtéri gokartpályát is építenek majd. A versenypályán a tervek szerint lehetőség lesz exkluzív (Ferrari, Lamborghini) és standard pálya-versenyautók bérlésére, versenyző- és vezetéstechnikai oktatásra, profi pilóták melletti élményautózásra, és saját autóját és motorját is bárki kipróbálhatja majd. A pályákra online is foglalhatóak lesznek az időpontok, valamint követhetőek lesznek az egyéni időeredmények és minden egyéb versenyparaméter is.

A beruházás részeként épül egy, a vendégek fogadását célzó, exkluzív négycsillagos hotel, amely egyebek között akár 400 fős konferenciák, vállalati tréningek és egyéb rendezvények lebonyolítására is alkalmas lesz. A tervek szerint a családok szórakozását a versenypálya és a hotel szolgáltatásai mellett Közép-Európa legnagyobb, mintegy 5 ezer hektáros szabad téri játszótere mellett egy élményszökőkút, az ország legnagyobb rózsakertje, és egyéb attrakciók szolgálják majd, amelyek a versenyektől függetlenül is igénybe vehetőek lesznek, és akár egész napos kikapcsolódási lehetőséget kínálnak. A tervek szerint az élményközpont minden évben május és szeptember között minden hétvégén programokkal várja majd az érdeklődőket. Emellett a Hell Ring stratégiai együttműködést szeretne kialakítani a régió önkormányzataival az észak-magyarországi turizmus fellendítése érdekében.

A Hell Ring megnyitása után közvetlenül mintegy 50 főnek biztosít munkahelyet, de a nagy rendezvények idején ez akár a 150-200 főt is elérheti. A régióba irányuló turizmus növekedésén keresztül a beruházás hosszabb távon közvetve több száz új munkahelyet teremthet, ami elősegíti a térség gazdasági fejlődésének várt felgyorsulását.