A Külügyminisztérium (KüM) összesen 21 járművet bérel a Porsche-csoporthoz tartozó Porsche Lízing és Szolgáltató Kft.-től, két évre nettó 920,3 ezer euróért (mintegy 276,1 millió forintért). Az uniós közbeszerzési értesítőben (Tenders Electronic Daily) megjelent tájékoztató szerint a brüsszeli magyar állandó képviselet, az állandó NATO képviselet és a magyar brüsszeli nagykövetség részére protokoll célokra és egyéb szállítási feladatokra bérelnek - flottakezelési szolgáltatásokkal együtt - az állami normatíva szerinti, legalább középkategóriába tartozó személyszállító és egyterű személygépkocsikat. A KüM tárgyalásos közbeszerzésére csak egy ajánlat érkezett, az eredményről még tavaly novemberben döntöttek, az erről szóló közleményt most januárban publikálták.

Egyedül pályázott és nyert a Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft. a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) járműtenderén. (A kft. képviseli hazánkban a Volkswagen, Audi, Seat és Skoda márkákat, a míg a Porsche márkának 2009 óta a Porsche Inter Auto Hungaria Kft. a magyarországi importőre.) Az MTVA négy hónap alatt vezetőinek tíz, míg a műsorkészítéshez kilenc darab 4, illetve 5 ajtós (nem kombi), benzines személygépkocsit vásárol nettó 81,9 millió forintért. A közmédiumokat irányító alap októberben írta ki közbeszerzését, aminek novemberi eredményhirdetése nem okozhatott meglepetést. Az MTVA ugyanis tavaly az első félévben is vásárolt hasonló paraméterekkel autókat: 17 Skoda típusú járművet, 5 darab felső-közép és 11 közép kategóriásat, 81,4 millió forintért. A gyorsított, meghívásos közbeszerzési eljáráson szintén egyedüli ajánlattevőként nyert a Porsche Hungaria.

A Porsche Hungaria Kft. nyerte meg tavaly szeptember végén az állami, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság felügyelete alá tartozó BM Heros Javító, Gyártó, Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt. 31 darabos autótenderét, amelyen szintén nem akadt versenytársa. Az autókereskedő nettó 114 millió forintos árajánlatot tett, a szerződés előzetesen becsült értéke nettó 160 millió forint volt. A kiírás szerint változó terepminőségű burkolatlan és burkolt útfelületeken való átlagos menetteljesítménnyel bíró, állandó vagy kapcsolható négy kerék meghajtással rendelkező személygépjármű beszerzésére várt a BM Heros ajánlatot. Az egyedül induló és nyertesnek kiválasztott céggel október 24-én kötöttek szerződést.

A Porsche Hungaria Kft. tavaly júniusban egyedüli ajánlattevőként megnyerte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) 45 darab kettős rendeltetésű (terepjáró/járőr) autó vásárlására szóló közbeszerzését is, nettó 253 millió forintért. A beszerzést uniós támogatással, a Külső Határok Alap "Román határszakasz mobilitásának növelése érdekében gépjárművek beszerzése" című projekt keretében finanszírozza a rendőrség. A Porsche Hungaria nyert az ORFK 2012 őszén lebonyolított tenderén is: 500 darab bűnügyi-ügyintézői gépkocsit szállíthatott nettó 1,179 milliárd forintért.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közbeszerzésén tavaly áprilisban, négy pályázó közül futott be elsőként a Porsche Hungaria Kft. A kereskedő nettó 70,5 millió forintért 25 darab (plusz két opciós) új állapotú, azonos gyártmányú 63 kW, de legfeljebb 75 kW teljesítményű, mechanikus váltóval és manuális klíma berendezéssel felszerelt, 5 fő szállítására alkalmas, kombi kivitelű személygépkocsikat szállíthatott. A beszerzésen ajánlatot tett még a Jász-Plastik Autócentrum Kft., a Wallis Kerepesi Kft. és az Autó Triplex Kft.

A Porsche Lízing Kft. tavaly áprilisban egyedüli pályázóként győzött a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. autóbérlésre kiírt közbeszerzésén, nettó 335,9 millió forintos árajánlattal. Az ajánlati felhívás szerint 53 személygépjármű tartós, 48 hónapos bérletére vonatkozó keretszerződést kötöttek a nyertessel.

Tavaly márciusban a Legfőbb Ügyészség is a Porsche Hungaria Kt.-t választotta, a beszerzés 20 középkategóriás autó adás-vételére szólt, bruttó 93,5 millió forintért. (Az állami normatíva 6. kategóriájába tartozó autókat szereztek be, ami középkategóriát jelöl; az állami normatíva 1−9. kategóriába sorolja a járműveket). Csak azonos márkájú, típusú és azonos műszaki paraméterekkel rendelkező személygépkocsikat ajánlhatnak az eljáráson az autókereskedők. Itt négy pályázó közül választották ki a Porsche-céget, ajánlatot tett az Auto-Fort Kft., a Petrányi Autó Kft. és a kecskeméti Hovány Kft. is.

A Porsche Lízing Kft.-t választotta ki nyertesnek 2012 decemberében a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. is: autóbérletre és flottakezelésre nettó 316 millió forintért állapodtak meg. A 65 jármű (a mennyiség 30 százalékkal bővülhet) bérletére pályázott még az MKB-Euroleasing Autópark Zrt. és a LeasePlan Hungária Zrt. is.