Jelentősen mérséklődött a Spar-csoport üzleteiben a sertéshús fogyasztói ára, miután a sertés tőkehús ÁFA-tartalma január elsejétől 27-ről 5 százalékra csökkent.

Az évente több mint 30 millió kilogramm sertéshúst értékesítő Spar az egyetlen kiskereskedelmi vállalat, amely saját húsüzemmel rendelkezik Magyarországon. A cég 2015-ben 1,7 milliárd forintot fordított arra, hogy a 7600 négyzetméteres húsüzemét egy szeletelő részleggel és oktatóközponttal 10 600 négyzetméteresre bővítsék.

A bicskei Regnum Húsüzem és Oktatóközpont 2015-ben 2700 szarvasmarhát és 400 ezer darab félsertést dolgozott fel, aminek eredménye 1,6 millió kilogramm bontott marhahús és 14,6 millió kilogramm sertéshús lett. Az üzem az üzletek hűtőpultjaiba kerülő és a tálcás védőgázas, valamint a vákuumcsomagolt friss tőkehúsok mellett tavaly 11,5 millió kilogramm sajátmárkás - S-Budget, SPAR, Regnum - felvágottat, sonkafélét, füstölt és füstölt-főtt húst, májast és kolbászféléket gyártott. Ezeken kívül 7 millió darab tálcás hús hagyta el a csomagoló részleget.