Napokon belül dönteniük kell azoknak a Tesco-dolgozóknak, akiknek új állást ajánl a vállalat, hogy élnek-e a lehetőséggel vagy inkább a végkielégítést, felmondást és a Tesco által felajánlott egyéb juttatást választják - írja keddi cikkében a Világgazdaság.

"Várhatóan sokan elfogadják majd az új munkahelyet. Vélhetően a hosszabb munkaviszonnyal rendelkező, elsősorban közép- és felsővezetők voksolhatnak a távozásra, hiszen ők több havi fizetésükhöz juthatnak hozzá, illetve azok, akiknek túl sokat kellene utazni az új munkahelyükre" - mondta a Világgazdaságnak Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke, miután a szövetség hétfőn is egyeztetett a Tescóval. Az elnök megismételte: a több mint 570 ember - köztük 120 vezető - többsége el fog tudni helyezkedni.


Az érintett 13 áruház saját tulajdonban van - tudta meg a lap a Tesco sajtóosztályától. Mind az értékesítés, mind a lebontás, mind az újbóli bérbeadás lehetőségét figyelembe veszik. Felvették a kapcsolatot a bérlőkkel (ez 8 áruházat érint), és tárgyalásokat folytatnak a meglévő szerződések további sorsáról.


A KASZ szerint továbbra sincs jele, hogy a mintegy 57 ezer embert foglalkoztató 7 multinacionális nagyvállalat további elbocsátásokra készülne a vasárnapi zárva tartás bevezetése miatt, három cég - a Penny Market, a Tesco és a Spar - vezetője egyenesen esküt tett a tárgyalások során, hogy nem lesznek újabb elbocsátások - írja az újság.