Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az online pénztárgépekbe beégetett sim schipeket forgalmazó, így a kasszák mobil adatátvitelét biztosító Mobil Adat Kft. tavaly kétmilliárd forint árbevételhez jutott azoktól a kiskereskedőktől, akik online pénztárgépeket üzemeltetnek. Ennek a piacnak a Mobil Adat a legnagyobb szereplője. Ez az állami szabályozás miatt egy speciális piac, s erre startolt rá még idejekorán 2013 nyarán a Brasnyó Péter és Hauser Gábor alapította cég - írta a lap.

A kft. 2015-ös mérlege szerint a kétmilliárd forintos bevételből bérjellegű kiadásokra mindössze 28 millió forintot kellett fordítania a hat főt foglalkoztató cégnek. Ezen túl másfél milliárd forint egyéb költsége volt a cégnek, így félmilliárd forint lett az üzemi nyereség, amelyből aztán 53 millió forint adó megfizetése után 453 millió forint adózott eredményről számolt be a társaság. A mérleg szerinti eredmény 33 millió forint.

Vagyis 420 millió forint osztalék fizetéséről rendelkeztek a tagok, azaz Brasnyó Péter, Garancsi István (akinek a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2016 kiadvány 24 milliárd forintra becsülte a vagyonát, ezzel a harmincadik legmódosabb magyar) - és Hauser Gábor. Ebből a tulajdoni arányok szerint Garancsit 378 millió forint illeti, míg a másik két tulajdonost 21-21 millió. Minthogy egy tavaly őszi taggyűlési döntés alapján akkor már kivettek 250 millió forint osztalékelőleget, most a maradék csengett a vállalkozók kasszájában, vagyis, 153 milliót utal a cég Garancsinak, 8,5 -8,5 milliót pedig a másik két tulajdonosnak - írta a Népszabadság.