Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A vállalat azt követően fogalmazta meg közleményét, hogy az MSZP-s Tóth Bertalan feljelentést tett közérdekű adatokkal való visszaélés miatt, mert az MVM Partner nem adta ki számára az említett iratokat. A Fővárosi Ítélőtábla március 5-ei jogerős ítéletében kötelezte arra a Magyar Villamos Művek (MVM) gázkereskedőjét, hogy 15 napon belül adja ki a dokumentumokat.

Az MVM Partner Zrt. azt írta: a polgári perrendtartásról szóló törvény alapján a teljesítési határidő a kézbesítéstől számítódik. A másodfokú ítéletet a bíróság kihirdette, de nem kézbesítette, mert még nem volt írásba foglalva. "Mindezekre tekintettel Tóth Bertalan képviselő úr valótlant állít azzal, hogy az MVM Partner Zrt. teljesítési határideje március 20-án lejárt volna" - tették hozzá.

A cég a törvényes határidőn belül eleget fog tenni az ítélet szerinti adatközlésnek - közölték, azzal együtt, hogy a szocialista képviselő "vádjait" visszautasítják és fenntartják a jogot arra, hogy a valótlan állításokkal összefüggésben jogi lépéseket tegyenek.

Tóth Bertalan hétfői sajtótájékoztatóján az ügy hátteréről közölte: 2011-ben kormányzati segédlettel olcsó gázt hozott be a gázkereskedő Magyarországra. Ahelyett, hogy ezt a gázt a magyar embereknek juttatta volna, egy offshore hátterű cégnek, a MET Zrt.-nek adta tovább - részletezte. Hozzátette: a MET az elmúlt években a gáz értékesítéséből közel 100 milliárd forintos haszonra tett szert.