A portál Bubenkó Csabától hétfőn megtudta, a hétvégi sztrájk után kompromisszumot ajánlott a két szakszervezet: szeptember 25-ig adtak újabb határidőt az áruháznak. a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke szerint abban maradtak, hogy a Tesco ekkorra elkészíti azt a programot, ami alapján mérni lehet az áruházak működését. A szakszervezet továbbra is fenntartja a 15 százalékos létszámemelés követelését, de az áruházlánc jelentése alapján meg fogják vizsgálni, hogy az egyes áruházakban mekkora pluszlétszámra lehet szükség.

A szakszervezetek továbbra is fenntartják a 25 százalékos béremelési igényt - utalt a másik fő követelésre az elnök. Erre legkésőbb október 2-ig kell választ adnia az áruházláncnak.

Részsiker, hogy Herceghalmon bevezethetik a területi alapú bérkiegészítést (16 ezer forint), valamint a boltvezetőknél (azok körében, akik a legkevesebbet keresik) felülvizsgálják a fizetéseket, illetve ahol összecsúsztak a bérek, ott is korrekció jöhet. A munkaeszközök cseréje keretében, ugyanakkor a kasszasorokra 750 új széket szerelnek be hamarosan, valamint tesztelik az új bakancsokat, és később a régieket lecserélik.

A szakszervezet cserébe azt vállalta, hogy egyelőre nem hirdetnek újabb sztrájkot, de a munkabeszüntetés lehetősége továbbra is fennáll.