A friss bejelentés szerint a második negyedévre a K&H Bank Zrt. egyszeri nettó 49 milliárd forint összegű céltartalékot képez a Kúria által a lakossági banki kölcsönszerződések esetében alkalmazott árfolyamrés és egyoldalú szerződésmódosításra vonatkozó jogegységi határozatát figyelembevevő törvény következményeként. (Az OTP múlt pénteken, tőzsdezárás után jelentette be, hogy a korábban vártnál nagyobb veszteséget szenved el a törvény miatt.)

A K&H Bank tőkehelyzete még e céltartalék-képzés után is megfelelő marad, és kielégíti az MNB által előírt tőkekövetelmény szintjét. Hitel-betét arányban kifejezett likviditása pedig a vezető bankok között is a legjobb Magyarországon - hansúlyozta a pénzintézet.

Működési eredményünk várakozásainknak megfelelően alakul - fogalmazott a bank közleményében. Május végén a K&H-nak 24 százalékos piaci részesedése volt az MNB növekedési hitelprogramjának második szakaszában, és növelte a kkv-k és nagyvállalatok számára nyújtott hitelei volumenét. Az új jelzáloghitelek kihelyezésében is erős teljesítményt nyújtott, és az év első 3 hónapjában 11,5 százalékos piaci részesedést ért el.

A K&H tulajdonosa, a belga KBC-csoport Európa egyik legtőkeerősebb, kiemelkedően nyereséges pénzintézete. A KBC többször hangsúlyozta és továbbra is fenntartja elkötelezettségét Magyarország iránt, amelyet egyik fő piacának tekint, így nem tervezi üzletpolitikája módosítását.

Ezenfelül a közelmúltban azt is bejelentette, hogy a K&H évente 1,5 milliárd forintot ruház be digitalizációhoz kapcsolódó fejlesztésekbe a 2014-től 2017-ig terjedő időszakban, összesen 6 milliárd forint értékben - mondta Hendrik Scheerlinck, a K&H Csoport vezérigazgatója.