Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Menedzserek Országos Szövetsége (MOSZ) pályázatán ajánlás vagy direkt jelentkezés útján azok a magyar vállalatvezetők vehettek részt, akiknek meghatározó szerepük van vállalatuk irányításában és sikereiben. Előnyt élveztek azok a pályázók, akik 2016-ban vállalatukkal kimagasló eredményeket értek el.

Jelöléseket a MOSZ által felkért kamarák (Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara, AmCham, Brit Kereskedelmi Kamara, Joint Venture Szövetség, MGYOSZ, Fivosz) és a Bod Péter Ákos elnökletével működő jelölőbizottság tagjai tehettek. A három jelöltet mindegyik kategóriában a Fekete István, Hegedűs Éva, Jaksity György és Mosonyi György részvételével működő jelölőbizottság választotta ki, végül a díjazottakról a MOSZ elnöksége titkos szavazással döntött.

Ők a 2016-os díjaztottak

Az Év menedzsere címet  Váradi J. József (képünkön) nyerte el, aki a Budapesti Corvinus Egyetemen végzett közgazdászként 1989-ben, 1991-től a Procter & Gamble-nél, majd 2001-től a Malév Malév vezérigazgatója volt. Ezt követően 2003-ban alapítóként létrehozta és azóta is ő irányítja Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársaságát.

Vezetésével 2015-ben a Wizz Air Holdings Plc részvényeit bevezették a londoni tőzsdére, a vállalat 2016-ban 1,43 milliárd eurós bevételt generált és 3000 alkalmazottjával 23 millió utast szállított. Váradi 2007-ben az EY  Az év üzletembere választásán A merész újító díjat, 2009-ben pedig a Figyelő Top 200 fálán Az előző évtized leginnovatívabb vezetője különdíjat kapta meg.

Az Év fiatal menedzsere Árvai Péter, a Prezi társalapítója és vezérigazgatója lett. Az üzletember 2008-ban társalapítóként vett részt a prezi.com megszületésében. A vállalkozás Budapestről indult, de ma már San Franciscóban és Mexikóvárosban is van irodájuk, ahol több mint 250 embert alkalmaznak. Elérték a 75 milliós felhasználói számot, és havonta egymillió új felhasználóval büszkélkedhetnek.

Árvai Péter vallja, hogy Budapestről is meghódítható a világ. Ennek érdekében a Bridge Budapestben tudásátadó rendszereket hoztak létre tehetséges, kreatív magyar fiataloknak. Megalapították a Széchenyi-Bridge díjat, mellyel azokat a vállalkozókat ismerik el, akik a Széchenyi István által megfogalmazott vállalkozói értékeket képviselik Magyarországon.

Az életműdíjat Beck György, a Vodafone Magyarország elnöke kapta. A matematikus végzettségű üzletember az utóbbi két és fél évtizedben a Digital Equipment Corporation, a Compaq, majd a HP hazai leányvállalatát is irányította. Majd 2007-ben lett a Vodafone hazai leányvállalatának vezetője és a Vodafone a magyar mobil távközlési piac egyik leginnovatívabb és legdinamikusabban fejlődő szereplőjévé vált.

Beck  2011 októbere óta a Vodafone Magyarország elnökeként folytatja munkáját. Társelnöke a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének, a Magyar Vízilabda Szövetségnek, és a Kínai- Magyar Üzleti Tanácsnak és elnökségi tagként támogatja a MOB munkáját. A Budapesti Corvinus Egyetem oktatójaként 2011 óta vesz részt a jövő nemzedék vezetőinek kinevelésében., ben egyik alapítója a SEED (School for Executive Education and Development) regionális vezetői iskolának, amely a térség meghatározó felsővezetőinek szervez kurzusokat nyolc országban. Az elmúlt két évtizedben több mint húsz társadalmi és szakmai díjat kapott: több ízben volt az Év informatikai menedzsere (1997, 1999), elnyerte az Év menedzsere (2000), a Leginspirálóbb vezető (2002), az Év üzletembere (2003) A példakép különdíjat (EY).

A tavalyi díjazottakról itt olvashat.