Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hat MNB-s alapítványhoz (Pallas Athéné Domus Animae, Pallas Athéné Domus Concordiae, Pallas Athéné Domus Innovations, Pallas Athéné Domus Mentis, Pallas Athéné Domus Scientiae, Pallas Athéné Domus Geopolitikai Alapítvány) köthető cégeknél nem változott minden arannyá, amihez hozzáértek.

Ugyanis míg az Optima Befektetési Zrt. a 2015-ös 103 millió forintról tavaly 782 millió forintra növelte nettó árbevételét, az alapítványoknak 3,5-3,5 millió forintnyi osztalékot fizettek, addig a Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. százmilliós veszteséget termelt. A cég a tavalyi évet 893 millió forint veszteséggel zárta, nettó árbevétele 323 millió forint volt, míg a költségek 1,2 milliárd forintra rúgtak - számította ki a portál a 2016-os cégbeszámolókból. Szintén veszteséges volt a Várkert Kaszinó felújítását végző Vízház Zrt., amely 20,8 millió forintos mínuszban zárta 2016-ot.

A Pallasz Athéné Egyetemet építő Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. nettó árbevétele 1,8 millió forint, eredménye azonban 5,5 millió forint volt. Itt nem fizetnek osztalékot.

Az MNB-alapítványok az idén is folytatják ingatlanvásárlásaikat. Májusban az Andrássy út 40. és 42. szám alatt álló tömböt vásárolták meg annak a Mudura Sándor áttételes érdekeltségétől, akinek a neve a Kulcsár-ügyben is felmerült.