Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egy október 17-i kormányhatározat szerint közel félmilliárd forintot kap 2017 és 2019 között a Szerencsejáték Felügyelet (SZF) informatikai fejlesztésre a kormánytól, amiből elméletben akár hatékonyabban lehetne ellenőrizni a pénzmosást tiltó szabályok betartását Andy Vajna kaszinóiban. (Vajna 60 milliárd forint becsült vagyonnal a 14. a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb rangsorában - a szerk.) Ennek azonban egyelőre kevés nyoma van - írja a lap.

Egyelőre ugyanis sem önálló honlap, se a szervezeti felépítésről szóló információk nem lelhetők fel a hatóságról. A kaszinók nyerőgépeire továbbra sem lát rá a NAV, nincs bennük sem az ehhez szükséges integrált ellenőrző készülék, sem szerveralapú összekötés, noha ezt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter még májusban megígérte. Nem mellesleg Varga volt, aki engedélyezte Vajna két kaszinócégének összeolvadását, amivel Vajna másfél milliárd forint adót spórolhat meg.

A félmilliárdos informatikai fejlesztés a lap információ szerint a szintén Vajnához köthető Vegas.hu nevű online kaszinó terjeszkedését szolgálja. Ha a jövőben például kocsmákba is terminálokat telepítenének az online játékhoz, akkor szükség lesz valamilyen szerverkapcsolatra a Szerencsejáték Felügyelethez.

Címlapkép: Pixabay.com