Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az elmúlt hónapokban felpörgette a tanuszoda és tornaterem fejlesztéseket a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), hetente jelentenek be új beruházásokat. Ma a derecskei és a csengeri tanuszoda alapkövét helyezte el Boros Anita vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár. Derecskén a meglévő tornacsarnok szomszédságában épül 56x22 méteres tanuszoda 484 millió forintból, míg Csengerben a "Makovecz Imre munkássága előtt látványos bejárati építménnyel tisztelgő egyszintes tanuszoda" épül 442 millió forint költségvetési forrásból.

Az elmúlt hetekben tanuszoda építését jelentették be Sárbogárdon, Füzesgyarmaton és Fehérgyarmaton, tornacsarnok, illetve tornaterem megvalósítását Nagyrábén, Nyírbogáton, Nagyberényben, Szomódon, Erken, Kabán és Bárándon.

Lezárult a közbeszerzési eljárás tornaterem építésére Bogyiszlón és Sárrétudvariban, tanuszoda megvalósítására Dunakeszin, Edelényben, Tokajon, Törökszentmiklóson és Balassagyarmaton - derül ki a Közbeszerzési Hirdetmény Figyelő (KHF.hu) portál adataiból.

A Nemzeti Sportközpontok (NSK) öt új tanuszoda és három tornaterem megvalósítására tett közzé úgynevezett összefoglaló tájékoztatást a Közbeszerzési Hatóság honlapján - derül ki KHF.hu adatbázisából. A tájékoztatók nem a Közbeszerzési Értesítőben jelennek meg, hanem a hatóság honlapján, és ezekre csak néhány napig jelezhetik részvételi szándékukat az érdekelt építőipari vállalkozások a beszerzés kiírójánál. Az ilyen kis értékű (építési beruházásnál 500 millió forint értékhatárig) beszerzéseknél az összefoglaló tájékoztatóra jelentkező cégeket is meg kell hívnia az eljárásokra nem csak az általa kiválasztott három ajánlattevőt.

Az NSK tájékoztatóira május 6., 10 óráig jelezhetik érdeklődésüket a vállalkozások. A nyertes kivitelezőknek 300 nap alatt kell teljesíteniük a szerződéseket. Ezek úgynevezett fenntartott szerződések, azaz az NSK fenntartja a közbeszerzésen való részvétel jogát olyan építőipari vállalkozásoknak, amelyek az előző évben egymilliárd forintnál kisebb nettó árbevételt értek el.

Az építőipari vállalkozások az alábbi munkákra jelentkezhetnek:

Tanuszoda építésére

  • Baktalórántháza, Móricz Zsigmond utca, 576/1 hrsz-ú ingatlanon
  • Sásd, Dózsa György utca 34. szám alatti ingatlanon
  • Enying, Szabadság tér 16. szám alatti ingatlanon
  • Szob, Széchenyi sétány 579. hrsz. alatti ingatlanon
  • Budapest, Gazdagréti út 12. szám alatti ingatlanon.

Tornaterem építésére

  • Hejőpapi, Kossuth Lajos utca 84. szám alatti ingatlanon
  • Tiszatarján, Eötvös krt. 4., 12 hrsz-ú ingatlanon
  • Tiszabő, Május 1. út 8., szám alatti ingatlanon.

Az NFM tájékoztatása szerint a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program első ütemében országszerte 24 tanterem, 25 tornaterem, 24 tanuszoda beruházás és 5 komplett iskolafejlesztés valósul meg. A programot hazai költségvetési forrásból finanszírozza a fejlesztési tárca. A 78 projekt értéke meghaladja a 38 milliárd forintot.

A KHF.hu-t felkereső vállalkozások 24 fő üzleti kategóriában tekinthetik meg az aktuális közbeszerzési eljárásokat, a kategória mögött zárójelben pedig az adott iparágnak megfelelő összes, az elmúlt hét napban publikált magyarországi és európai uniós közbeszerzési hirdetmények száma jelenik meg. A hirdetményfigyelő szolgáltatásunkban lehetőség van "előredefiniált" - azaz keresőszavakkal, cpv-kódokkal kiegészített - üzleti keresőprofilokat beállítani, illetve a felhasználók saját, egyedi keresési beállításokat is megadhatnak - ismertette lapunkkal Nádasdy Kata, a KHF.hu igazgatója. A portál az "összefoglaló tájékoztatók" megjelenéséről naponta értesíti az ügyfeleit.

A fenti MTI-kép illusztráció, azon a felújított Diósgyőri Tanuszoda látható Miskolcon